Νέο Κλήμα

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την περιοχή Έλιους,  μία πανέμορφη πευκόφυτη περιοχή  όπως επίσης και τα χωριά Νέο Κλήμα και Παλαιό Κλήμα που υπάγονται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κλήματος. Το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό  Νέο Κλήμα που δημιουργήθηκε το 1981  βρίσκεται σε απόσταση 18 Χλμ. ΒΔ της Χώρας κάτω από το δάσος του Βαθιά του Βουνού Δέλφη. Το χωριό Παλαιό Κλήμα Σκοπέλου, βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Νέο Κλήμα και στη Γλώσσα,  χτισμένο αμφιθεατρικά, με παλιά πέτρινα σπίτια που βλέπουν τη θάλασσα του Αιγαίου.

Στην περιοχή του Νέου Κλήματος δημιουργήθηκε ένα Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών  για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών. Οι τουρίστες συρρέουν  στην περιοχή  διότι βλέπει Δυτικά και προσφέρει  έτσι ένα ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα.

Ο όμορφος αυτός παραθαλάσσιος οικισμός, το μαγευτικό λιμανάκι, οι εξωτικές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και τα πευκοδάση που τις στεφανώνουν, συνθέτουν χωρίς αμφιβολία  ένα ιδανικό προορισμό για ξέγνοιαστες  και παραδεισένιες  διακοπές.

Το Νέο Κλήμα απέχει 18,8 χλμ. από την Χώρα της Σκοπέλου και μπορείτε να φθάσετε με το αυτοκίνητό σας  σε 25 λεπτά περίπου, μέσω του δρόμου του Αγίου Ρηγίνου.

Εξάλλου, μέσω του δρόμου Στάφυλου – Αγνώντα προσεγγίζετε το όμορφο παραθαλάσσιο αυτό χωριό σε 30 λεπτά περίπου,  διανύοντας μία απόσταση 23,4 χλμ., ενώ αν θελήσετε να μεταβείτε μέσω του δρόμου Γλυστέρι – Καρυά Βουνό Δέλφη θα φτάσετε στο Νέο Κλήμα σε 23 λεπτά περίπου σε μία απόσταση 13,9 χλμ.

Οριζόμενη Χωροταξική Διευθέτηση – Λιμένας Νέου Κλήματος Σκοπέλου

 1. Το τμήμα Α-Β (15 μέτρα) ορίζεται ως χώρος πρυμνοδέτησης ημεροπλοίων κάτω των 40 μέτρων προερχόμενων από άλλους λιμένες.
 2. Το τμήμα Β-Γ (40 μέτρα) ορίζεται ως χώρος πρυμνοδέτησης Θ/Γ ΚΑΙ Ι/Φ αναψυχής κάτω των 15 μέτρων.
 3. Το τμήμα Γ-Δ (30 μέτρα) ορίζεται ως χώρος πρυμνοδέτησης Θ/Γ ΚΑΙ Ι/Φ αναψυχής κάτω των 12 μέτρων.
 4. Το τμήμα Δ-Ε (γλίστρα) ορίζεται ως χώρος ανέλκυσης-καθέλκυσης Α/Κ-Τ/Χ μικρών σκαφών.
 5. Το τμήμα Ε-Ζ (20 μέτρα) ορίζεται ως χώρος πρυμνοδέτησης Θ/Γ ΚΑΙ Ι/Φ αναψυχής κάτω των 12 μέτρων.
 6. Το τμήμα Ζ-Η (10 μέτρα) ορίζεται ως χώρος πρυμνοδέτησης Θ/Γ ΚΑΙ Ι/Φ αναψυχής κάτω των 9 μέτρων.
 7. Το τμήμα Η-Θ κενό.
 8. Το τμήμα Θ-Ι (35 μέτρα) ορίζεται ως χώρος πρυμνοδέτησης Θ/Γ ΚΑΙ Ι/Φ αναψυχής κάτω των 12 μέτρων
 9. Το τμήμα Ι-Κ (10 μέτρα) ορίζεται ως χώρος πρυμνοδέτησης Θ/Γ ΚΑΙ Ι/Φ αναψυχής κάτω των 9 μέτρων.
 10. Το τμήμα Κ-Λ (33 μέτρα) ορίζεται ως χώρος πρυμνοδέτησης επαγγελματικών εκμισθούμενων σκαφών αναψυχής (του ΓΚΛ 38) και επιτρέπονται έως και τρεις θέσεις ανά επαγγελματία.
 11. Το τμήμα Λ-Μ (33 μέτρα) ορίζεται ως χώρος πρυμνοδέτησης Τ/Χ – Α/Ψ σκαφών κάτω των 6 μέτρων.
 12. Το τμήμα Μ-Ν-Ξ (58 μέτρα) ορίζεται ως χώρος πρυμνοδέτησης ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών αναψυχής κάτω των 6 μέτρων.
 13. Το τμήμα Ξ-Ο-Π (91 μέτρα) ορίζεται ως χώρος πρυμνοδέτησης επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών αναψυχής κάτω των 9 μέτρων.
 14. Το τμήμα Π-Ρ (25 μέτρα) ορίζεται ως χώρος πλαγιοδέτησης Ε/Γ – Θαλάσσιων Ταξί τα οποία θα εφορμούν (σε περίπτωση πέραν του ενός) εκ περιτροπής επιβιβάζοντας – αποβιβάζοντας επιβάτες.

Οριζόμενη Χωροταξική Διευθέτηση – Λιμένας Νέου Κλήματος Σκοπέλου

Χάρτης Θέσεων Λιμένα Ν. Κλήματος 2020